Workshops

'Wanneer onze capaciteiten volledig tot uiting zijn gekomen zal onze Levenskracht tevreden zijn en zal ons leven vreugdevol zijn.'

Masahiro Oki, Grondbeginselen van het dagelijks leven


Lucien Splinter
Lekker lachen op de derde vrijdagavond van de maand!


Een mix van lachen, ademhalingsoefeningen, en lekker dansen om in de lach te komen. Zomaar lachen, zonder reden, zonder grap. Samen lachen werkt aanstekelijk. Lachen ontspant je spieren, vermindert stress, verbetert je longcapaciteit en de bloedtoevoer door je hele lichaam. Lachen en yoga: een gouden combinatie! En na al dat lachen ontspan je beter en voelt de afsluitende meditatie veel dieper.


Locatie: HOF 20, Begijnhof 20, Haarlem. Zie verder op de pagina Lachclub Haarlem.

 


 

Diana Aben

 Kijk hier voor details  over de unieke, diep ontspannende workshops van Diana Aben.

Iedere maand is er op zaterdagmiddag een workshop Restorative Yoga & Yoga Nidra.  Daarnaast zijn er Yoga Nidra & Shavasana dagen voor docenten en Yoga Nidra Retraite dagen voor iedereen. 

www.ontdek-yoga.nl

Okido yoga en shiatsu

Leer shiatsumassage voor nieuwe energie en diepe ontspanning

Machteld Mager

Okido yoga heeft als doel zo goed mogelijk te kunnen functioneren, zowel lichamelijk als geestelijk. Dit kunnen we mede bereiken door het beoefenen van shiatsu, Japanse drukpuntmassage. Zowel het geven als het ontvangen van shiatsu, op de juiste wijze uitgevoerd, bevordert en verrijkt onze gezondheid en herstelt de balans van lichaam en geest.

We werken met een partner en masseren elkaar om de beurt. We leren verschillende druktechnieken en passen deze toe op de reflexzones van de rug. Op de rug zijn alle organen/meridianen (=energiebanen) vertegenwoordigd, daardoor krijgt het hele lichaam nieuwe energie terwijl je diep ontspant. Schouders en/of  voeten en komen aan de beurt als afronding .

De shiatsu massage wordt op  (liefst dunne, katoenen) kleding uitgevoerd.

Het verdient aanbeveling deze workshop vooraf te laten gaan door een workshop Houding en Haraversterking in Okido yoga.


Houding en haraversterking in Okido yoga

Verbeter je houding en versterk je energiecentrum met Okido yoga

Machteld Mager

In Okido Yoga speelt het werken aan een goede houding een belangrijke rol.  Je leert hoe je door de juiste houding de adem kunt verdiepen en hiermee de doorstroming in de rug en wervelkolom bevordert. We gaan uit van makkelijke oefeningen om de rug en bekkengebied flexibeler te maken en bouwen de intensiteit geleidelijk op. Je komt blokkades tegen die je gelijk gaat opruimen. Daarnaast doen we hara-versterkende oefeningen (je hara is je energiecentrum). Die laten je stevig op de grond staan en ontspannen daarnaast je schouders.

Deze workshop geeft een goede ondergrond voor de beoefening van shiatsumassage. Wil je deze toepassing en de basis van shiatsu leren schrijf je dan ook in voor een (aaneengesloten) workshop Okido yoga en shiatsu.