Workshops

'Wanneer onze capaciteiten volledig tot uiting zijn gekomen zal onze Levenskracht tevreden zijn en zal ons leven vreugdevol zijn.'

Masahiro Oki, Grondbeginselen van het dagelijks leven


Lucien Splinter
Lekker lachen op de derde vrijdagavond van de maand!


Een mix van lachen, ademhalingsoefeningen, en lekker dansen om in de lach te komen. Zomaar lachen, zonder reden, zonder grap. Samen lachen werkt aanstekelijk. Lachen ontspant je spieren, vermindert stress, verbetert je longcapaciteit en de bloedtoevoer door je hele lichaam. Lachen en yoga: een gouden combinatie! En na al dat lachen ontspan je beter en voelt de afsluitende meditatie veel dieper.


Locatie: HOF 20, Begijnhof 20, Haarlem. Zie verder op de pagina Lachclub Haarlem.

 


 

Diana Aben

 Kijk hiervoor details  over de unieke, diep ontspannende workshops van Diana Aben.

Iedere maand is er op zaterdagmiddag een workshop Restorative Yoga Nidra. Op vrijdagen wordt iedere maand een hele dag over Yoga Nidra georganiseerd. 


Okido yoga en shiatsu

Leer shiatsumassage voor nieuwe energie en diepe ontspanning

Machteld Mager

Okido yoga heeft als doel zo goed mogelijk te kunnen functioneren, zowel lichamelijk als geestelijk. Dit kunnen we mede bereiken door het beoefenen van shiatsu, Japanse drukpuntmassage. Zowel het geven als het ontvangen van shiatsu, op de juiste wijze uitgevoerd, bevordert en verrijkt onze gezondheid en herstelt de balans van lichaam en geest.

We werken met een partner en masseren elkaar om de beurt. We leren verschillende druktechnieken en passen deze toe op de reflexzones van de rug. Op de rug zijn alle organen/meridianen (=energiebanen) vertegenwoordigd, daardoor krijgt het hele lichaam nieuwe energie terwijl je diep ontspant. Schouders en/of  voeten en komen aan de beurt als afronding .

De shiatsu massage wordt op  (liefst dunne, katoenen) kleding uitgevoerd.

Het verdient aanbeveling deze workshop vooraf te laten gaan door een workshop Houding en Haraversterking in Okido yoga.


Houding en haraversterking in Okido yoga

Verbeter je houding en versterk je energiecentrum met Okido yoga

Machteld Mager

In Okido Yoga speelt het werken aan een goede houding een belangrijke rol.  Je leert hoe je door de juiste houding de adem kunt verdiepen en hiermee de doorstroming in de rug en wervelkolom bevordert. We gaan uit van makkelijke oefeningen om de rug en bekkengebied flexibeler te maken en bouwen de intensiteit geleidelijk op. Je komt blokkades tegen die je gelijk gaat opruimen. Daarnaast doen we hara-versterkende oefeningen (je hara is je energiecentrum). Die laten je stevig op de grond staan en ontspannen daarnaast je schouders.

Deze workshop geeft een goede ondergrond voor de beoefening van shiatsumassage. Wil je deze toepassing en de basis van shiatsu leren schrijf je dan ook in voor een (aaneengesloten) workshop Okido yoga en shiatsu.WORKSHOPS

Finger-Hand Yoga handmassage en 

Okido Style Do-In oefeningen

Finger-Hand Yoga/Reflexzone massage workshop
en Do-In Okido style oefeningen. 
2018
April: zondag 15
 van 13.30 - 16.15 uur
Juli: zaterdag 1 van 13.30 - 16.15 uur

Vingers, handpalm en handrug hebben net als de voeten een relatie met andere delen van je lichaam. Wat is de relatie tussen middelvinger en de soepelheid van de wervelkolom? In deze workshop ervaar je het verschil in beweging, houding, soepelheid van je gewrichten na draaien, strekken, masseren (met olie) van vingers, handpalm en handen. Als voorbereiding doen we Okido Style Do-In oefeningen (eenvoudige bewegings-oefeningen en zelfmassage voor rug, schouders, bekken en ledematen). 

Kosten: Euro 35,- per persoon. Neem je iemand mee, dan is het Euro 60,- voor twee personen. 

Locatie: Spaarne 112 A Haarlem centrum
Er zijn stoelen, matten, dekens, kussens, thee/koekjes.
Na afloop krijg je een reader.

Reacties deelnemers: “Ik vond het een heel fijne middag; zoveel soepeler voelde m’n bekken aan!”
“Het effect van een oefening voor en na de Finger-Hand Yoga was duidelijk”.
“Prettig, ontspannend, leerzaam”.
“Ik vond het een fijne leerzame avond. Ik ben nu al meer mobiliteit in mijn vingers aan het brengen en heb het gevoel dat ik soepeler ben”.

Lucia Ten-jet-Foei en Lucien Splinter 

Zie ook www.aotokidoyoga.nl


Mini training "Stress, Adem Ontspannen" in 2018

Lucia Ten-Jet-Foei
november 2018

Centrum aan het Spaarne, Spaarne 112 A Haarlem
Kosten gehele training: E 58,50. Max: 8 personen.

"Hoe herken je tekenen van onnodige spanning, hoe ga je om met ongezonde stress en stressoren?
Hoe reageert je adem op al die drukte of in rust; ben je bewust je adem aan het regelen of gaat je adem als vanzelf?
Hoe beweeg je in het dagelijks leven, natuurlijk, vanuit je skeletstructuur of met inspanning en overtollige bewegingen? 
Een praktische training voor  meer adem- en lichaamsbewustwording, verfijning van het voelen, functioneler bewegen en ontspanning:

We doen passieve en actieve ontspanningsinstructies in zit, in lig en in stand, directe en indirecte ademoefeningen, gekoppeld en ontkoppeld aan houdingen en bewegingen, kleine en grote bewegingsoefeningen, mentale voorstellingsoefeningen vanuit verschillende methodes. We verwoorden/evalueren onze oefenervaringen tijdens de sessies en bespreken hoe je het toepast in het dagelijks leven. 

Reactie deelnemers:
"Ademritme trager, adembeweging in buik en borst, schouderbladen iets uit elkaar.” 
“Meer gecentreerd, warme handen, verfijnder voelen, meer ontspanning in  schouders.”
“Het voorlezen van de tekst gaf inzicht hoe gespannen mijn adem is. Veel gehad aan de ademoefeningen." 

Lucia Ten-Jet-Foei - www.aotokidoyoga.nl